Συχνές Ερωτήσεις

Κάθε πότε πρέπει να κάνω συντήρηση – αναγόμωση στους πυροσβεστήρες μου;

Ο πυροσβεστήρας πρέπει να συντηρείται – αναγομώνεται τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο από αναγνωρισμένη εταιρία. Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να κάνει οπτικό έλεγχο 3 φορές τον χρόνο και να ελέγχει τον δείκτη του μανομέτρου εάν βρίσκεται στην πράσινη περιοχή. Εάν κάτι τέτοιο δεν ισχύει τηλεφωνεί στην εταιρία όπου συνεργάζεται για την επιδιόρθωση του προβλήματος.

Τι πυροσβεστήρα πρέπει να έχω στο αυτοκίνητο μου;

Κατασβεστική ικανότητα πυροσβεστήρων: Ο πυροσβεστήρας για το Ι.Χ. αυτοκίνητο να έχει κατασβεστική ικανότητα, τουλάχιστον 8 A-34B-C, δηλαδή να είναι κατάλληλος για κατάσβεση φωτιάς στερεών καυσίμων (γράμμα A),υγρών καυσίμων (γράμμα B), αερίων καυσίμων (γράμμα C). Η κατασβεστική Ικανότητα αυτή επιτυγχάνεται από πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης του 1 ή των 2 kg. Για τους επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών οχημάτων είναι απαραίτητοι (2) πυροσβεστήρες ξηράς σκόνης των 6 kg.

Βάσει της νομοθεσίας προβλέπεται η ετήσια συντήρηση του πυροσβεστήρα από αναγνωρισμένη εταιρία συντήρησης πυροσβεστήρων και πυροσβεστικών μέσων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο το πρόστιμο είναι 80€. Ο πυροσβεστήρας στο αυτοκίνητο είναι, ασφαλής σύντροφος, πολύτιμος συνοδηγός, συσκευή έκτακτης ανάγκης.

Τι πυροσβεστήρα πρέπει να έχω στην κατοικία μου;

Πυροσβεστήρας για Σπίτι – Πυροσβεστήρες για Κατοικία Συμβουλές

Στον χώρο της κουζίνας είναι απαραίτητος ένας πυροσβεστήρας με περιεχόμενο 3 kg – 6kg ξηράς σκόνης ή πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα με περιεχόμενο 2kg. Οι συγκεκριμένοι πυροσβεστήρες προτείνονται γιατί είναι κατάλληλοι και για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις έως 1000 Volt. Ο πλέον όμως κατάλληλος πυροσβεστήρας είναι αυτός με περιεχόμενο κατασβεστικό υλικό αφρό, καθώς ο αφρός κατά την εκτόνωση του σαπωνοποιείται και επικάθεται πάνω στα καιγόμενα λίπη περιορίζοντας αποτελεσματικά την εξάπλωση της φωτιάς πετυχαίνοντας τελικά την κατάσβεσή της. Ο πυροσβεστήρας αφρού έχει χωρητικότητα 2 L ή 6L.

Στον καυστήρα τοποθετούμε έναν πυροσβεστήρα οροφής ξηράς σκόνης 6 Kg ή 12 Kg σε ύψος 2-3 μέτρα από τον καυστήρα. Ο πυροσβεστήρας θα λειτουργήσει αυτόματα όταν η θερμοκρασία στον χώρο φτάσει στους 68 ο C. Στην είσοδο του λεβητοστασίου τοποθετούμε έναν ακόμη φορητό πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης 6 kg.

Σύγκριση πυροσβεστήρων Ξηράς σκόνης και διοξειδίου του άνθρακα:

Ο πυροσβεστήρας Ξηράς σκόνης έχει αναλογικά μεγαλύτερη κατασβεστική ικανότητα από έναν πυροσβεστήρα διοξειδίου του άνθρακα με το ίδιο βάρος. Ο πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα δεν αφήνει υπολείμματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε «κρίσιμους» χώρους με ευαίσθητο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό ( Server Room, Ιατρικός εξοπλισμός, Ηλεκτρολογικοί Πίνακες & Μετασχηματιστές)

Και οι δύο τύποι πυροσβεστήρων είναι κατάλληλοι για κατάσβεση φωτιάς στερεών, υγρών, αέριων καυσίμων και για φωτιές με παρουσία ηλεκτρικού ρεύματος τάσης έως και 1000 Volt.

Πρέπει να πληρώσω όταν κάνω την παραγγελία μου online;

Παρέχουμε μια ποικιλία μεθόδων πληρωμής- απλά επιλέξτε που σας ταιριάζει καλύτερα. Πληρώστε τη στιγμή της παραγγελίας με χρεωστική / πιστωτική κάρτα (γίνονται δεκτές όλες οι κάρτες) ή με αντικαταβολή. Επίσης η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω τραπεζικής/ηλεκτρονικής μεταφοράς.

Θα λάβω απόδειξη;

Βεβαίως και θα λάβετε απόδειξη.

Κάνετε επείγουσες παραδόσεις;

Ναι, όποτε είναι δυνατόν. Προτεραιότητα δίνεται στους προγραμματισμένους πελάτες της ημέρας.

Πώς μπορώ να κάνω μία παραγγελία;

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να μας τηλεφωνήσετε στο 2221086357. Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε τη φόρμα ηλεκτρονικής παραγγελίας μας και ένα από τα εξυπηρετικά μέλη του προσωπικού μας θα σας καλέσει.H παραγγελία θα επιβεβαιώνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Μπορείτε να κόψετε τιμολόγιο για την εταιρεία μου;

Εάν είστε εταιρεία, φυσικά μπορούμε να σας κόψουμε τιμολόγιο.

Χρειάζομαι μια παράδοση νωρίτερα από την ώρα που αναφέρεται στην επιβεβαίωση της παραγγελίας.Τι μπορώ να κάνω;

Καλέστε μας στο 2221086357. Προσπαθούμε πάντα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας και εάν είναι δυνατόν, θα συνεργαστούμε μαζί σας για να βρούμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο παράδοσης.